torsdag 4. oktober 2012

Brygging på alvor

Mitt første brygg. Ganske gjevt .. slik gikk det for seg:


Varme vann til 80 grader. Steketermometer er fint.


Hjemmelaget invers sil. Bruker hevert for å suge ut vørten fra bunnen av kjelen. Går i kjelen før malten.


Mmm .. knust malt :)


Malten på plass i gryta. Dette kalles mesking. Lukter en del. Naboen syns det lukter godt.


Mesking tar litt tid. Imens koser gjæren seg med sukker. Webcam for å følge med på temperatur fra sofaen.


Silen (eg manifold) har gjort jobben sin. Kornet er vekk. Dette er vørter. Skal kokes i ~1,5h m/ ulik humle.


Til slutt - kjølespiral med hageslange-tilkobling for å kjøle ned vørten hurtig til en gjærbar temperatur. Også hjemmelaget. Fungerte over all forventning :)


Til slutt - bilde av endelig produkt - 6 uker senere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar