torsdag 16. februar 2012

Curry tom kha (suppe)


Jeg har prøvd ganske mange ganger å gjenskape den utrolig smaksrike maten fra Thailand, stort sett uten hell. Heller ingen av restaurantene jeg har vært på her i landet klarer dette 100%. Denne suppe-oppskriften er det nærmeste jeg kommer, og sammenliknet med halvfabrikat thaimat er den en smaksbombe. Du er herved advart :)

2 kyllinger, gjerne grillet, renset og klippet i småbiter
1,5 liter kyllingkraft, typisk fra 2-3 skrog
2 løk, hakket
1 pk sjarlottløk, hakket
2 gulrot, revet
1 ss basil stir fry paste
2 ss red curry
2 ss green curry
8 stilker lemongrass, knust
8 fedd hvitløk, hele
1 boks straw mushrooms, delt
10 champignonger
2 knoller galangal
1 knoll ingefær
8 limeblader
1 ss koriander
1 ss tamarind paste
2 lime, saft og revet skall
5 ss fiskesaus
10 små tomater
4 ss brunt sukker
2 bokser kokosmelk 16%
masse fersk koriander

Fremgangsmåte:
- stek løk, gulrot, curry og basil paste
- hell over kraften
- tilsett nesten alt annet
- kokes i en liten time
- kylling, kokosmelk, fersk koriander tilsettes helt til slutt



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar